View Single Post
Stary 19-06-2010, 01:04   #50
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Odp: Instalacja lpg

Witam.

Również podzielę się wrażeniami po montażu LPG.

BRC SQ24 Plug & Drive
wtryskiwacze: BRC pomarańczowe
reduktor: BRC Genius MB 1500
butla 53l w kole zapasowym (wielkość ograniczona hakiem)

Do konfiguracji gazownicy zalali mi na Neste 10l i jak wracałem do domu to wrażenie takie jakby "zamulał", dolałem do pełna na BP i śmigał jak na Pb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po pierwszym tankowaniu masakra - średnia 18,6, przejechane 240km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i "check engine". Podjechałem do "gaziarzy" - poprawili parametry, drugie tankowanie już starczyło na 336km ze średnią 12,5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale niestety znów "check" wyskoczył.

Ponowne podjechanie (nalot na LPG ponad 600km), znów sprawdzone i poprawione oraz wgrane mapy "autoadaptacji" ustawień z informacją, że jak będzie "check" znowu to po wypadzie (zaliczę teraz trasę ok 1k km) podjechać to zrobią ustawienia "pod obciążeniem" - kolo z kompem jako pasażer i jazda po mieście/obwodnicy.

"Check" wyskoczył po ok 30km jak od nich wyjechałem, auto było wyłączone (zakupy robiłem) a po uruchomieniu "check" się pokazał - zobaczymy jak wrócę co komp pokaże jak pod "obciążeniem" będą ustawiać.

Poza kontrolką "check" nic się nie dzieje z autkiem, śmiga tak, że nie czuć różnicy czy PB czy LPG, obroty, przyśpieszanie ok.

Jeszcze wzmianka na temat butli i wskazań przełącznika - po 2 tankowaniu do pełna wskazania "same" się wyregulowały - pokazuje tak jak jest w rzeczywistości, co ciekawe, na BP zawsze wchodzi tyle samo LPG (wg zaleceń 80% pojemności butli, czyli 42l) a raz w trasie na Statoil wlazło 45l (ale to mała różnica).

Dam znać co dalej z "check" wyniknie - pozdrawiam.
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem