Nie wiem czy pan Tomek to Lider Serwis na Nowodworskiej 64,
http://www.lider-serwis.pl/ ale jeśli to to samo, to ja szczerze nie polecam. Dwukrotnie skorzystałem z usług tego mechanika i dwukrotnie lipa :/
Pierwszy raz, wymiana tarcz i klocków z tyłu w Focusie. Usluga wykonana na odpierdziel, fakt cena uslugi tania bo 80zl, ale nie przeczyszczono zaciskow i piasty, przez co podczas hamowania odglosy jak w bombowcu byly i do tego krzywo zalozone klocki, bo starly sie po skosie i to w po niecalych 10tys km :/ Na dodatek, nie poinformowali, ze na lewym kole zablokowany jest zacisk recznego, bo linka zapieczona, tylko cofneli zacisk na sile i tak zostawili. W efekcie tego juz u innego mechanika, do wymiany poszly klocki na tyle, regeneracja zaciskow recznego, wymiana linek i mozna dorzucic jeszcze wymiane tarcz, bo sie porobily bruzdy na tarczach od krzywo zalozonych klocków :/
Druga usługa to wymiana filtrów oleju, paliwa, powietrza i kabiny, po wymianie pourywane zaciski od podszybia przy wymianie filtra kabiny i do tego uparcie twierdzili, ze to nie oni, bo podszybie bylo klejone. No oczywiscie, ze klejone, a raczej uszczelniane masa fordowska co jest oczywiste w Focusach. Dodatkowo przelany olej po wymianie w efekcie czego silnik "zapocony" i do wymiany uszczelka pod miska olejowa :/ Dobrze, ze w czas zauważone i spuszczony zostal nadmiar oleju.
Szczerze nie polecam, zreszta samochodem zajmuja sie same uczniaki, co to wszystko robia na odpierdol :/