Ja zrobiłem to u siebie już jakiś czas temu.
1) Najpierw ściągasz uszczelkę ze słupka;
2) Odkręcasz osłonkę przeciwsłoneczną, żeby mieć lepszy dostęp dla prowadzonych przewodów;
3) Odkręcasz uchwyt nad głową, żeby łatwiej operować podsufitką;
4) Ciągnąc w kierunku sufitu za plastik słupka, ściągasz go delikatnie;
5) Odchylasz plastik, i widzisz, że są tam dodatkowe żółte mocowania, odpinasz je i możesz wyciągnąć plastik na bok;
6) Żeby dostać się do złączki, nie musisz odkręcać licznika, złączka jest dość dobrze dostępna od spodu, po prostu sięgasz ręką pod spód – nad puszkę z bezpiecznikami i jest.
7) Złączka jest umocowana do plastyku za pomocą kołeczka, widać to na załączonym zdjęciu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kołeczek wychodzi z lekkim oporem.
9) Złączka ma na tyle długie przewody, że bez problemu można ją podciągnąć w górę, do miejsca gdzie wchodzi wiązka (lewa górna część w miejscu gdzie wchodzi plastykowa osłonka słupka).
Przy zakładaniu osłonki, zwróć uwagę, żeby te dwie wypustki, od osłonki, weszły na swoje miejsce – mają tam odpowiednie szczelinki. Jak tego nie zrobisz odpowiednio, to nic nie powinno się złamać, tylko plastik będzie odstawał.
Pamiętaj, żeby dołożone przewody uwiązać spinkami do istniejącej wiązki – nic tak nie wkurza jak trące o lakier przewody podczas jazdy.
U mnie było mocowanie lusterka przedliftowe, a nawet nie wiedziałem, że ma być inne – po prostu wsunąłem mocowanie w podstawkę i usłyszałem wyraźne „klik” i lusterko się trzyma.
Jak coś to mam rozgrzebanego mondka (z racji instalacji tempomatu), to mogę Ci w poniedziałek pójść i zrobić tyle zdjęć ile dusza zapragnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam