Temat: [Mondeo 2000-2007] Lusterko fotochromatyczne - montaż
View Single Post
Stary 20-06-2010, 20:09   #17
g3m1n1
ford::average

Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 1.8 PB
Rocznik: -już nie mam-
Domyślnie Odp: Lusterko fotochromatyczne - montaż

Cytat:
Napisał 1olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- mozesz to bardziej wyjasnic bo nie wiem o ktora chodzi ?
- co do mocowania lusterka do szyby to rozumiem ze wysuwam stare, uchwyt na szybie zostaje i w ten sam uchwyt zatrzaskuje mocowanie nowego lusterka, nie trzeba nic kleic ?

Ja mam anglika wiec po tej stronie mam schowek na rekawiczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dokładnie. nic nie trzeba kleić.

Chodzi mi o tą gumę (uszczelkę) która okala cały otwór drzwiowy. Wkładasz po prostu pod nią płaski śrubokręt, i przeciągasz wzdłuż słupka, aż plastik zostanie oswobodzony. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Żeby zdjąć stare lusterko, a przyznaję że schodzi ciężko, podkładasz drewienko (może być drewniana łyżka) pod spód mocowania (chodzi o to żeby było na czym oprzeć śrubokręt) i od dołu wsuwasz śrubokręt. Podważasz opierając go na drewienku (taka dźwignia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).

Trochę ciężko schodzi.

A jak masz anglika, to nawet lepiej, więcej miejsca masz po stronie kierowcy, ja tam mam kierownice i pedały i takie tam. A tak jak u Ciebie, to niech się pasażer tym martwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Załączyłem Ci zdjęcie z pierwszego postu.
Zaznaczyłem górę i dół - tak jak to widać gdy w ręku trzymasz lusterko.
To w czerwonym kółku - to jest ten zaczep, który musisz zmęczyć - przyda się szeroki, płaski śrubokręt.

pozdrawiam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg zdjecie.jpg (14.8 KB, 473 wyświetleń)
g3m1n1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem