Cytat:
|
Dziwny człowiek z ciebie. Na forum forda pytasz się o olej z GM i chcesz byśmy wiedzieli coś na jego temat, robisz to bo ci się nie chce sprawdzić co masz napisane na opakowaniu (bo przecież ponoć masz ten olej) mimo ze kolega wojtekjanus wyraźnie napisał ci na poprzedniej stronie co ma być i co spełniać - nie dziwię się więc temu co napisał rustin.
Nikt się tu kolego nie napina tylko jeśli prosisz o pomoc to czytaj co do Ciebie mówią, uważasz że tu sa specjaliści od marki GM? Wg. forumowej wiedzy leje się oleje spełniające normy Forda - to chyba oczywiste czyli 912a i 913a oraz 917a (to dla posiadaczy Galaxy). Wymienione przez Ciebie marki posiadają takowe oleje w swojej ofercie, nie przypuszczam by GM też tak miało (a przynajmniej to napisali na opakowaniu) bo nie po to tam sa naklejki GM.
Więc się nie obrażaj i nie dąsaj się jak panienka złapana za kolanko tylko słuchaj co się mówi bo chyba po to zadałeś pytanie (abstra***ąc od tego ze jeśli nie wiesz nic na temat oleju to szybciej powinieneś je zadać gdzieś na forum opla).
|
Witaj kolego i tu cię zadziwię,otóz olej GM to nic innego jak nasz olej forda, róznica jest w naklejce i cenie,to samo dotyczy castrola.Wybór należy od klienta za co zapłaci,a olej jest ten sam. A tak na marginesie, czytam tak z ciekawości wszystkie te posty i aż włosy się jeżą co do niektórych wypowiedzi.Koleżanki, koledzy nie dajmy się zwariowadz pomyślcie tylko logicznie czy producent FORDA ryzykował by złym olejem do swoich silników?Podaje nam normy tylko jakich mamy się trzyma by masze autka chodziły bezawaryjnie,a co wlejecie: MOBILA ,CASTROLA,FORDA,MOTULA itp. itd.to wasza sprawa ,warzne by spełniał te minimalne wymagania jakie zaleca.Stosując niewłaściwe oleje narazali by nas na niepotrzebne koszta związane z naprawami, stracili by klientów .FORD i tak ma dośc zszarpaną opinię i kto kupował by wtedy ich auta?Osobiście wkurzają mnie takie wypowiedzi co do tej marki ,mam czwartego FORDA z kolei i nie miałem z nimi nigdy większych problemów.Proste jak dbasz tak masz.Pozdrawiam wszystkich fordziarzy.Kto ma zastrzeżenia co do forda to niech kupi sobie VW i nie wystawia błędnych opini.