Cytat:
Chyba takiego forda z nawigacją można było kupić w Turcji czy na bliskim wschodzie?
|
Tu raczej pewny bym nie był, skoro np. w Polsce z Denso nie można było. Zajedź kiedyś do ASO, popytaj o mapy to dowiesz się takich bzdur, że głowa mała.
Alternatywnie szukaj map Jaguara, LandRovera...
Cytat:
Po prawie trzech latach użytkowania już się zżyłem ze sprzętem, akceptując jej wady i zalety.
Uparłem się bo nie lubię kupować atlasów dużych krajów gdzie potrzebne mi jest zaledwie 2% jego zawartości. A poza tym ich dokładność daje wiele do życzenia. Nawet dokładność map Słowacji (copernicus czy marco polo) daje wiele do życzenia - wiem z autopsji.
|
Ja natomiast wiem, że opieranie się tylko i wyłacznie na nawigacji (nie ma znaczenia marka, czy soft) nie jest dobrym rozwiązaniem. Tymbardziej, że jedziesz turystycznie, gdzie przedewszystkim "przegląd" sytuacji na atlasie czy mapie jest dużo lepszy. Łatwiej jest planować trasę poprzez samodzielny dobór punktów pośrednich.
Ja szczerze mówiąc pomimo tego, że mam denso, w komórce garmina i ovi maps zawsze mam atlas w schowku i dodatkow mapę kraju, bo którym się poruszam.
Im bardziej egzotyczny kraj, tym więcej dróg będzie Ci po prostu w "naszej" nawigacji brakować.