Odp: EGR-jak najlepiej rozwiązać problem.
Ja właśnie jestem po wymianie takiego zaworu.
Firmy Delphi... nie wiem czy jacyś inni producenci robili do tego silnika - ale ten właśnie nie szczyci się dobra sławą...
Po wymianie, większość z kim rozmawiałem, to podłączenie pod kompa to tylko aby wykasować błąd po wcześniejszym zaworze a silnik i oprogramowanie powinno samo przyswoić sobie nowy zawór. Powiedzial mi to koles nawet z serwisu Bosch'a.
Jednak postawilem w tym servisie Boscha auto, bo kasowanie błędu nic nie dało - pojawiał sie błąd ponownie.
Przy odbiorze samochodu powiedzieli że jednak trzeba było coś z tym oprogramowaniem zrobić i adaptacje tego zaworu.
W serwisie Bosch zapłaciłem za tą przyjemność 150zl. Nie wiem czy mnie trochę okroili z kasy, ale w ASO to za samo podłączenie do kompa chcą 150zl - a już jakieś zabawy z oprogramowaniem to dodatkowa kasa.
Dodam ze w tym Bosch'u to pracują na oryginalnym urządzeniu i programie.
Dziś odbierałem c-max'a, ale chyba będę musiał jeszcze wrócić do nich, bo jednak troszkę mało dynamicznie się zbiera na obroty i czuć tą turbo-dziurę. Mam nadzieje że teraz to kwestia odpowiedniej konfiguracji i ostawień sterownika.
Jeszcze zobaczę rano jak będzie zimny silnik i jak będzie z obrotami po rozruchu zimnego.
|