A widzisz kolego, ja podkręciłem trochę to czarne to i obroty wzrosły, ale i spalanie trochę także.
Cytat:
|
żadne obroty - akurat czarne do regulacji czułości ( co za tym idzie wydatku ) parownika podczas jazdy. Jałowe sobie można "dorobić" jak jest potrzeba tym "złotym" właśnie. To kanalik bypasujący zawór regulacyjny.
|
No i miałeś kolego rację. Wykręciłem sporo to czarne pokrętło, a obroty ustawiłem tym drugim. Szarpanie zniknęło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a spalanie w cyklu mieszanym to teraz 8,7l i nie jest mułowaty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale pojawił się kolejny problem - podczas postoju np na skrzyżowaniu zaczyna zalatywać gazem. Czyżby zły skład mieszanki na biegu jałowym??
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka