Odp: Temperatura silnika - wskaźnik, ile to jest w stopniach?
Widzicie koledzy to ciekawe... staralem sie doszukac czegos podobnego jak u mnie ale mam pomieszanie dwoch omawianych samochodow. U mnie z kolei jest tak ze podczas jazdy w miescie wskazowka balansuje pomiedzy skrajnymi literki M, jak jazda wyglada stop, gaz, stop, gaz wchodzi na litere A i dochodzi do L. Gdy jazda sie ustabilizuje (albo trasa) wskazowka stoi pomiedzy literkami R i M czyli pionowo. Za to wentylator nie załącza sie tak jak u innych na literce A ( czyli szczerze wydaje mi sie to za wczesnie albo cos jest nie tak ze wskazaniami) ale gdzies w połowie miedzy L a znaczkiem przypominajacym odwrocone L.
Kiedys siedziałem w mondziaku z tym samym silnikiem co moj czyli 1.8 16v i wtedy wlasnie zainteresowalem sie ta sprawa. Wydalo mi sie dziwne bo gdy podczas jazdy samochod utrzymywal wskazowke pionowo, czyli wg mnie wskazanie prawidlowe, to na postoju wentylator zalaczyl sie po wejsciu na literke M. Wtedy w szalenstwie wymienilem czujnik i termostat w swoim i...... nic sie nie zmienilo, kupa smiechu hahaha.
|