Cytat:
Ma może ktoś z kolegów jakieś doświadczenia jak chodzi o różnice w mocy auta jeżdżącego na ON a na BioDiesel? Jest to dla mnie dość istotne gdyż przy moich 70KM nie raz w krytycznej sytuacji (gdy właśnie moc byla potrzebna) czułem, że na tylnej kanapie siedzi za mną kostucha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc spadek mocy byłby dla mnie raczej niewskazany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Właśnie ostatnio zacząłem testować to herbaciane paliwo... 2-3 zbiorniki bioestra potem zbiornik normalnego, póki co jeździ normalnie, spadku mocy nie zauważyłem, mój jest mułowaty ex definitione co bym nie zalał to tak samo. Zauważyłem natomiast, że jakby ciężej palił i to o dziwo na ciepłym silniku, no i w cyklu mieszanym (bo taki mam zazwyczaj) popija ok litra więcej. Nie wymieniałem filtra paliwa więc... Gdzieś wyczytałem na forum że ponoć bioester może mieć negatywny wpływ na olej silnikowy, rozrzedza czy coś takiego.
Co do "zapachu" spalin to fakt, jest inny ale ja nie czuje żadnych placków czy frytek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie umiem tego określić, i na pewno nie zalatuje w aucie. Mój strasznie dymi przy odpaleniu na zimnym silniku wali taką chmurę że... a potem juz spoko - ale to na każdym paliwie tak mam...
Pozdro