Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa
Od jakiegos czasu mialem problem z mocnym dymieniem podczas ruszania i w czasie jazdy.wstyd bylo jezdzic.czesto tez przygasal mi podczas ruszania ,tak ze musialem wieksze obroty trzymac.dostalem namiar na warsztat i w zeszla sobote tam podjechalem.po podpieciu kompa wtryski wskazywaly 0,22~0,25.mechanik rozebral wtryskiwacze stwierdzil ze zaworki lekko sa przybrudzone(widac bylo ze ciezko chodza) ale ze nietrzeba wymieniac tylko wystarczy wyczyscic.po umyciu zaworkow , koncowek i zlozeniu kazdy wtryskiwacz montowal w maszynie i sprawdzal parametry.przeprowadzal rozne pomiary i stwierdzil ze sa ok.po zamontowaniu w aucie na kompie pierwszy wtrysk wyszedl 0.02 a nastepne podobnie.najslabszy mial 0.05.dymienie praktycznie ustalo i polepszyla sie kultura pracy.powiedzial zeby jeszcze egr zobaczyc.na nastepny dzien przejechalem okolo 170km i minimalny baczek chyba pokazywal sie jak mocno butowalem.wyjalem zawor i chociaz mialem czysty to wymoczylem kilka godzin w rozpuszczalniku.wydaje mi sie ze jezdzac w ruchu miejskim odklada sie w nim troche syfu, ktory powoduje ze ten grzybek zamykajacy nieprzylega szczelnie bo jest osad i moze niecalkiem domyka.wieczorem wracalem i zadnego dymu juz w lusterku i w swiatlach samochodu za mna niewidzialem.pare zlotych mnie to kosztowalo ale nastawiony bylem na wieksze wydatki tak ze spoko.jestem zadowolony z wykonanej uslugi.w warsztacie tym bylem pierwszy raz,widzialem wszystko co chlopak robil i chetnie udzielal informacji co i jak.w miedzyczasie przyjechali tez mechanicy pracujacy w fordzie i skladal im ftryski do fokusa. warsztat miesci sie na ulicy mechanikow 6a przy lodygowej.
Ostatnio edytowane przez cincin ; 28-06-2010 o 13:18
Powód: proba przelewowa wyszla ok przed demontazem
|