View Single Post
Stary 28-06-2010, 22:52   #1
ttomek550
ford::beginner

Model: Transit x2
Silnik: 2.2 140 i 2.2 85
Rocznik: 2008 i 2010
Domyślnie Oświetlenie kabiny: lampki do czytania, oświetlenie lusterek i drzwi

Witam,
Na wstępie zaznaczę, że jestem tutaj zupełnie nowy i trochę nie obyty, więc proszę mnie poprawiać jak coś źle robię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A teraz do rzeczy.
Otóż chciałbym sobie trochę przerobić mojego mondzia pod względem oświetlenia kabiny. Oświetlenie już zrobiłem dzięki temu forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A teraz chciałbym się zabrać za lampy w podsufitce. Ja mam podstawową wersję, w której nie ma lampek do czytania i jest to coś takiego:
http://allegro.pl/item1084665616_sch...mk4_2009r.html
A chciałbym zamontować wersję z lampkami do czytania i może nie są to z mk4, ale może by pasowały te:
http://allegro.pl/item1071995611_for...ka_kabiny.html
I w związku z tym mam pytanie, czy byłby jakieś problemy z podłączeniem tej drugiej wersji (tak, żeby lampki do czytania działały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Czy do obu wersji lamp dochodzą te same kable, czy do lampek do czytania dochodzą inne komplety kabli?
Zastanawiam się również nad podświetleniem lusterek wewnętrznych, ale nie mam pojęcia się, czy jest już tam pociągnięta instalacja i sprawa zamykałaby się na wycięciu podsufitki i montażu lampek, czy trzeba ciągnąć swoje kable? Próbował już ktoś to robić?
Chciałbym również jakoś oświetlić progi i myślę, czy dałoby radę jakiś moduł LED przykleić pod drzwi i "zabrać prąd" z tego gniazdka, w które włożone są żarówki świecące na buty, dałoby się to jakoś zrobić?
Proszę o pomoc, porady, wskazówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam,
Świeżak (Tomek jestem jak coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Ostatnio edytowane przez ttomek550 ; 28-06-2010 o 23:37
ttomek550 jest offline   Odpowiedź z Cytatem