Temat: [Mondeo 1996-2000] koła 14 " a przebieg w km.
View Single Post
Stary 29-06-2010, 11:07   #5
wombat
ford::average

Model: Mondeo mkII kombi
Silnik: 1.8 benzyna + gaz
Rocznik: grudzień 1998
Domyślnie Odp: mk2-koła 14 " a przebieg w km.

Sprawdzane na dwa auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobre kolego, ba nawet jedno z lepszych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Równie dokładny pomiar można wykonać na oko lub za pomocą sznurka i klepsydry. Pomijając dokładność wskazań licznika drugiego samochodu trzeba jeszcze pamiętać o samej metodyce pomiarów.

Proponuję zapomnieć o 100% dokładnym pomiarze.......czegokolwiek. Zawsze jest błąd. Wielkość błędu jest zależna od zastosowanych narzędzi pomiarowych, ich wycechowania oraz wpływu bodźców zewnętrznych na te narzędzia. Dane jakie otrzymujemy z liczników ZAWSZE są przekłamane i jest wskazane aby przekłamanie było na naszą korzyść.

Jeśli kolega widzi 108 km/h a jedzie w istocie 100km/h to jest OK gdyż kolega nie zarobi mandatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gorzej byłoby gdyby kolega jechał 120 km/h a na liczniku miał 90km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Błąd około 10% pomiaru (wartość ta nie jest stałą dla każdej prędkości) jest niejako cechą charakterystyczną prędkościomierzy. Może się on zwiększać lub zmniejszać w zależności od m.in. wielkości kół (patrz posty powyżej).