Odp: Wzbudzenie samopoziomowania reflektorów
Patryk Muller tak to normalne nie za każdym razem będzie samoregulacja po odpaleniu. U mnie raz po załączenie idzie dół góra a czasem nie ale zawsze gdy zmienia sie obciążenie po załączeniu obniży sie lub podniesie. Nie wiem od czego zależy to samo ustawienie tzn na dół na maxa i góra do tego co było na początku. Co do Programowania to rzekomo faktycznie wgrywa sie coś bo byłem dziś u znajomego w ASO (nie ma powodu by mnie okłamywał).
Raz jeszcze pisze ja miałem ten sam problem i wina tkwiła w jednym kabelku w złączu gdzie podpina sie przetwornicę. Kabelek był normalnie w swoim gnieździe ale na tyle wysunięty że nie było przejścia. Wcześniej byłem w ASO chłopaki sprawdzili mi całą wiązkę i same czujniki. Błędy miałem 3 : przedniego czujnika, tylnego i zasilania układu. Ci co posiadają kabelki niech sprawdzą czy mają jakieś błędy lamp lub czujników samopoziomowania. Nie ma możliwości by nie działał układ jeżeli nie ma żadnego błędu. Cały układ jest zrobiony tak że jedno bez drugiego nie pójdzie a wszytko musi być podpięte pod gam lub ecu bo serwisowy komp widzi lampy i błędy z jego układem. Przed wymianą lamp miałem problem ze starterem tzn raz lampa paliła raz nie. Po podpięciu do kompa serwisowego wyskoczył błąd w lampie. Wszystko to musi być podpięte gdzieś i jakoś sterowane to nie jest osobny układ niezależny a to że nie widać tego na schemacie to nie wyklucza tego.
Ostatnio edytowane przez nokitel ; 29-06-2010 o 22:19
|