View Single Post
Stary 29-06-2010, 22:58   #1843
Czapson
ford::beginner

Model: MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Exclamation DENSO i brak dźwięku

Panowie specjaliści, mam od jakiegoś czasu następującą przypadłość.
Zniknęło mi audio z samochodu. Tzn. moje Denso działa w zakresie wizualizacji nawigacji i niczego więcej. Z głośników wydobywa się tylko błoga cisza. Nawigacja nie podaje komend głosowych, nawet gdy wymuszam to naciśnięciem "info". W miejscu zakodowanych rozgłośni radiowych czy CD mam tylko cyfry 1-6. Nie odtwarza muzyki przez AUX. Generalnie nawet przy kręceniu gałką w prawo czy lewo nie pojawia się skala głośności. Gdy próbuję w ustawieniach, tam gdzie wybiera się jednostki metryczne czy imperialne, język, itp. zmienić stopień głośności komend navigacji, informacji o ruchu, to też nic nie przeskakuje. Gdy wchodzę w menu serwisowe, to mogę po przejściu do general informations, naciskać dowolne inne podmenu, oprócz audio - klikam i nic... Na dodatek przycisk Eject nie wysuwa płyty cd...
Robiłem restore defaults, ale to nie pomogło, poza tym, że zauważyłem, że przy CDDJ i BT pojawiło się "no" zamiast "yes" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdziłem bezpiecznik, który w instrukcji Forda jest odpowiedzialny za audio i tam też nie widać przyczyny problemu.
Pomóżcie, bo już tak od miesiąca jeżdżę i zaraz zwariuję bez radia i zestawu głośnomówiącego.
Czapson jest offline   Odpowiedź z Cytatem