Temat: [Mondeo 1996-2000] wymiana głośników - jakie kupić ?
View Single Post
Stary 30-06-2010, 03:47   #8
PiterS
ford::amateur

Model: Mondeo MK II kombi
Silnik: 1,8TD Ghia
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: wymiana głośników - jakie kupić ?

Witam
Ja również mam pytanko dotyczące wymiany głośników w moim mondku. Posiadam jeszcze fabryczne głośniczki ale niestety zaczynają już padać - jeden już trzeszczy.
Radyjko jakie posiadam to Pioneer DEH P4900 IB
Natomiast zestaw głośników jaki sobie upatrzyłem to Helix DB 62.1 http://www.allegro.pl/item1065269414...ord_honda.html
Moje pytanko
1. Czy ten zestaw sprawdzi się z tym radyjkiem i czy efekt muzyczny będzie lepszy niż z tych które obecnie jeszcze grają (fabrycznych)
2. Jaki zestaw proponujecie dołączyć na tył (obecnie mam tam zamontowane jakieś ale na pewno nie są to fabryczne) i czy drugi taki zestaw jest sens dostawiać na tył czy raczej inny
3. Czy dobrym miejscem na twistery będzie osłona lusterek czy raczej na słupku co proponujecie ? i gdzie zamontować zwrotnice do nich w którym miejscu
Jak na razie nie będę montował wzmacniacza więc głośniczki raczej pod samo radyjko. Proszę o opinie i porady czy taki zestaw ma rację bytu i czy wart zachodu, a jeśli ktoś posiada takie to jak to gra ( nadmienię że czasem lubię głośniej posłuchać muzyki w aucie) lub inne propozycje.
PiterS jest offline   Odpowiedź z Cytatem