Witam
Ja jestem właśnie po wymianie całej prawej strony silnika 185tys.
Pasek rozrządu i łańcuch, pompa, rolki, napinacz łańcucha, pasek osprzętu, rolka napinająca + mały prezent dla maxa świece żarowe x4.
Wiem dużo i drogo ale robię to raz na 200tys solidnie i śpię spokojnie. Części kolekcjonowałem stopniowo a wiec bez szoku w portfelu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam rozrząd kosztował mnie 1200zl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ważna jest tez jakość wykonywanej pracy warsztatu który to zrobi.
Zgodzę się z opinia Lelon-a ze niema co przesadzać! Jeżeli przebieg jest pewny to 200tys śmiało można przejechać. Jak zwykle po wymianie poprosiłem o stare części do wglądu i pasek by był w stanie jeszcze drugie 180tys zrobić natomiast większym problemem jest zużycie napinacza łańcucha i luzy ułożyskowania samych rolek oraz pompy.
Dlatego rada dla tych którzy maja w planach wymianę paska. Nie wymieniać co 60tys ale co 200tys ale wszystko razem z pompa i wszystko na oryginalnych ford-owskich czesciach albo zamiennikach ale tylko i wylacznie markowych (INA,FAG).