Witam!
Jak powiedziałem tak robiłem i serwis Lipski B.S. odwiedziłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktem jest, że jest to najlepszy serwis Forda w Warszawie, jednak niestety miałem dziwne wrażenie że za wszelką cenę chcą mnie namówić do naprawy wszystkiego w ich serwisie (kupiona używka przez kolesia który twierdzi że kontrolka od silnika, to kontrolka od akumulatora... mówić krótko - kupił kompletne ****o, które ja teraz mam doprowadzić do stanu używalności)
Niemile byłem zaskoczony, brakiem informacji o tym że "ogólny przegląd stanu technicznego samochodu wykonany przez mechanika" kosztuje bagatela 120zł, o czym się dowiedziałem nieco za późno... sorry, ale taki "ogólny przegląd" to sam mogę zrobić...
Natomiast co do zgłoszonego problemu i szeregu trudnych pytań, człowiek który nas obsługiwał wykazał się kompetencją - wiieeeelki plus!!!
Sama wizyta i pogaduszki razem z szybkimi oględzinami nad kanałem (z klientem, bez mechanika) przebiegała w sumie dosyć sprawnie.
Mimo że wystarczyło podpiąć kompa i sczytać błędy, trzeba było zostawić im autko na kilka godzin. Byłem w stanie to zrozumieć, bo widać było jaki zapieprz chłopaki tam mają...
Ogólnie:
- trzeba zostawić im autko
- chłopaki znają się na rzeczy (potwierdzają pierwsze/drugie 2008/2009 [lub odwrotnie, nie pamiętam] miejsce wśród serwisów roku)
- po rozmowie z Panią Lipską (dzwoniła osobiście, celem zapytania jak przebiegała wizyta!) mam nadzieję że brak informacji o takich "dodatkowych kosztach" to tylko jednorazowy przypadek a nie codzienność.
POLECAM! z niezbyt czystym sumieniem, ale jednak polecam.