Tari - sprawdzone właśnie po vin, że nie było dpf'a - dźwigienka ta między sterownikiem turbiny a turbiną? działa - znaczy przesuwa się tam i z powrotem. właśnie to pudełko rozbierałem i czyściłem spirytusem. do silniczka się jednak nie dobrałem i nie znam stanu szczotek. nie mogłem po prostu ściągnąć tej blaszki koło silniczka.
Pablo_X - no może KTS nie jest idealny ale dostępu do tego ELMa nie mam. Nic i tak nie rozumiem z przedstawionych przez Ciebie wykresów - nie znam się na tym. załączam za to filmik z testowania mojego EGR zrobiony w KTS.
http://w911.wrzuta.pl/film/1whvgJm91RK/egr_mkiii - nie wiem jak to wkleić inaczej na forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żeby było dostępne od razu
Może po tym filmie coś widać. Martwi mnie to, że bez obciążenia zmienia się położenie między 2,3mm do 0,5mm - chyba powinno by więcej mm i stałe jeśli nie daję gazu a tu skacze jak oszalałe. Może za małe jest to podciśnienie? Bo zasysając ustami przy odkręconym zaworze otwierał mi się więcej niż 3 mm. Po przygazowaniu zamyka się do 0,0mm - więc chociaż tyle.
Gdyby jednak sterownik od EGR (rozumiem, że to jest ta część gdzie schodzą się te trzy rurki) byłby walnięty to może to powodować nieprawidłowe dawki do turbo i go zapychać i wtedy by mógł kopcić? Tak sobie to jeszcze tłumaczę.
Co wy na to?