View Single Post
Stary 09-07-2010, 07:24   #8
radek170777
ford::average

Model: Mondeo kombi MK2
Silnik: 2.5 L V6 24V
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: 2,5 V6 vs. 2,0

Cytat:
Napisał Qubaro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Wydedukowałem sobie ze jeżeli V6 ma wiecej mocy to bedzie jej więcej w każdym zakresie obrotów.

Niewątpliwie V6 będzie miała większego kopa niż 1,8 i to już od początku obrotów. Ogólnie również polecam bardziej V6 lecz gdy poszukiwałem mondziaka, szukałem właśnie z silnikiem 2,0 bo słyszałem o nim sporo pozytywów, a V6 trafiłem przez zupełny przypadek nie mając bladego pojęcia o tym silniku. Gdy właściciel podniósł maskę stwierdziłem że to jest to czego mi potrzeba. Ogólnie nie żałuję, ale teraz miałbym ochotę pojeździć czymś innym, być może dlatego że jeżdżę już nim 3 lata, ale zanosi się że co najmniej 2-3 jeszcze się nim pokręcę.

Największą wadą tego silnika/auta, przynajmniej dla mnie, jest to że nie ma miejsca w komorze silnika i jakakolwiek samodzielna naprawa, sprawia zawsze wiele kłopotu, a mechanicy jak zaglądają pod maskę to nagle przypomina im się że przed nami w kolejce jest jeszcze z 15 samochodów.