Temat: [Fiesta 1989-1996] Jaki obrotomierz do mojej fiesty
View Single Post
Stary 09-07-2010, 16:37   #10
DamianRTV
ford::advanced

Imię: Damian
Model: MK-3 FIESTA GFJ 785
Silnik: 1119 cm3 / 37 KW / 50KM
Rocznik: 1995 - listopad
Domyślnie Odp: Jaki obrotomierz do mojej fiesty

Witaj przyjacielu - słuchaj nie uwierzysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kupiłem deskę z obrotkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale nie jestem tego tak do końca pewny czy wskazuje mi prawidłowo - jak Wy macie ?

- daty na tym obrotku kupowanym na całej desce rozdz. to 89 i 92. z obrotkiem
- a na mojej to 89 94 - bez obrotka

Podpiąłem po uprzednim spojrzeniu na lampki czy są tak samo podłączone czyli długie , kierunki, itp.
Podłączyłem i , i , i , i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. długie ok. kierunki ok, i tp.

Więc działa - na ssaniu 1200, potem schodzi na około 700,900 - może to było około 800,
a jak jechałem na słuch to widziałem że przy zmianie biegów górna granica (nie wiem może go traktuje za nisko jak diesla) nie przekraczało 3000tyś. ale tak przeciętnie to zmiana biegów zachodziła w granicy 2100 / 2400tyś. na wyższy bieg.

jak jechałem (mowa tu o 5 biegu)
100km/h to pokazywał 2000tyś.obrot.
110 -> 2500
120 -> 3000
130 ->3500
jak jechałem 140km/h to 4000tyś.obrot.

Dalej go nie żyłowałem bo tak nie jeżdżę ostro
- (prawie jak taki troszkę dynamiczny ale szanujący się taksówkarz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy nie za nisko tak o 1000 ??? będę musiał przerabiać - czy mam dobrze ?