Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony letnie. CO POLECACIE ?
View Single Post
Stary 10-07-2010, 21:35   #227
padi77
ford::advanced

Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r
Domyślnie Odp: Opony letnie. CO POLECACIE ?

Cytat:
Napisał Cobretti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fakt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

to w takim razie szukaj opon z indexem takim jak twoje prędkości max Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a tak na serio to nie znajdziesz opon w tym rozmiarze (205/55R16) z indexem do 160 czy 180 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

poza tym wyższy index w niższych prędkościach też się sprawdza i daje poczucie bezpieczeństwa... do tego jeszcze jest uwarunkowany index nośności itd itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

lepiej mieć zapas niż niedosyt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

poza tym nie róbmy z tego "problemu" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

to nie opony do matiza czy innego mieszczucha z Vmax 140 gdzie wystarczy index T Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie jestem pewnien czy 205 w ogóle produkują z indeksem mniejszym jak H natomiast co do reszty masz racje i zgadzam sie z Tobą ze lepiej wiecej jak mniej i mysle że nikt tu w tym nie widzi problemu. ja tylko tak sobie głośno myśle że jak raczej nie zdarzy mi sie przekraczać 190 i nie dla tego że mi fura nie wydoli a dla tego że nie bawi mnie już szybsza jazda tam bardziej po polskich drogach to po co mi opona z indeksem V jak wystarczy z H i kilkadziesiąt zeta zostanie w kieszeni. aczkolwiek jesli Twoje samopoczucie jest lepsze mając V no to co mi do tego??? Twoje święte prawo... Ty za to płaciszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
padi77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem