Dzięki za super opis. Co prawda dotyczy on fusiona, ale ma nadzieję, że w focusie II sprawa wygląda tak samo. Nie sądziłem, że od strony filtra jest tak rewelacyjny dostęp do parownika klimy.
I tak muszę jeszcze koniecznie odnaleźć odpływ skroplin, bo może być częściowo lub całkowicie zapchany i stąd te moje problemy z grzybem.
Tak swoją drogą gdy oddawałem kiedys jeszcze mój samochód do ASO i prosiłem o wymianę filtra przewiwpyłkowego to mam wątpliwości, że w ogóle to robili. Po pierwsze ze względu na trudny dostęp, a po drugie, że trudno jest samemu szybko sprawdzić, że został on faktycznie wymieniony. Więc w ASO mogli z tym filtrem bardzo łatwo nabijać mnie (i innych klientów) w butelkę. Jutro zabieram się za wymianę filtra i odgrzybianie mojej klimy.
A pomysleć, że kiedyś miałem peugota i tam wymiana filtra przeciwpyłkowego trwała max 30 sekund i to łącznie z otwarciem i zamknięciem maski silnika.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.