View Single Post
Stary 11-07-2010, 15:07   #9
gizdul
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Brak mocy, sprężynka, kontrolka silnika

Witam.Problem migającej sprężynki nie jest mi obcy.W moim mondku 115 TDCI też miałem ten problem szukałem w różnych postach co by to mogło być (kontrolka zapalała sie powyżej 2000 obr. i tylko na 3,4,5 biegu na 1 i 2ce mogłem palić gume i nic ale jak wrzuciłem już trójke i wyżej i chciałem dodać gwałtownie gazu (jak obciążyłem silnik) to wywalało mi tą kontrolke po czym auto zazwyczaj traciło moc tak jakby nie było turba(pisze zazwyczaj bo z 4razy auto mi całkowicie zgasło i musiałem włączać auto ponownie)Zauważyłem także że obroty zaczęły mi falować.Mechanik stwierdził że to wtryski i musiałem wymienić wszystkie 4 wtryskiwacze (ale regenerowałem swoje bo nowe były zbyt drogie).Chciałem dodać że jak nie przekraczałem na biegach 2000 obr.to jeżdziłem normalnie i co dziwne auto paliło mi 5l na 100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Jak na razie sprężynka mi nie wyskakuje ale pojawił sie problem z gwałtownym przyspieszeniem na niższych obrotach po prostu muli.O tym problemie pisze juz w odrebnym forum poświęconemu braku mocy.

Ostatnio edytowane przez gizdul ; 11-07-2010 o 15:12 Powód: dopisanie jeszcze jedniego problemu
gizdul jest offline   Odpowiedź z Cytatem