View Single Post
Stary 11-07-2010, 22:02   #23
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Fotel kierowcy - elektryczna regulacja wysokości

koledzy właśnie wróciłem z urlopu,auto stało 2 tyg na parkingu pod blokiem, i okazało się ze w czasie moje urlopu postanowiła się popsuc elektryczna regulacja wysokości fotela kierowcy...dziwne ale tak się stało...
czytałem wasze poprzednie wypowiedzi i ..trochę przeraża mnie ta wizja szlifierki, młotka wiertarki, bo mieszkam w bloku i nie bardzo mam to gdzie podłączyć...
wymiana całego fotela taz wydaje mi sie wyrzuceniem ok 300 zł w błoto bo tapicerke mam czysta i bez przetrać...
najrozsądniejsza wydaje mi sie wizja ustawienia wysokości w jednej pozycji- po zaówno ja jak i spradycznie prowadząca moje auto zona, nie musimy regulować tej wysokośći -wystarczy ze ustawie fotel w połozeniu max góra.i tu mojer pytanie:czym i jak mam pokręcić zeby sie ta śruba w położeniu max ustawiło bo ta "długa sruba z mega gwintem" jest cała tłusta i nie wiem czy moge ja złapac jakimiś kombinerkami czy czymś zeby sie na maxa podniosło?

a druga prośba do osób które wykonały ta wymianę zębatki na mosiężnąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.oproszę zanim zakupił bym ją - o opisanie w kilku zdaniach procedury wymiany-ile czynności trzeba wykonać zeby ja wymienić łaąznie z tym jak dostać się do tego silniczka bo nawet za bardzo nie widziałem jak zdjąc ta boczną osłonę z guzikiem z boku fotela...

serdecznie dziekuję, pozdrawiam