Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony letnie. CO POLECACIE ?
View Single Post
Stary 13-07-2010, 18:03   #237
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Opony letnie. CO POLECACIE ?

Cytat:
Napisał fred33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba zadowoli wszystkich ciekawskich...
nie ....

ja miałem kierunkowe w MKIII kombi.... wyząbkowało wszystkie 4 opony....
od razu mówię, że auto było po wymianie 4 amorów i jeszcze na dodatek tylnych sprężyn...

wg Twojej teorii wszystkie opony powinny ząbkować i to w każdym aucie....
a tak nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

niestety specyfika zawieszenia MKIII w kombi jest taka a nie inna i producent nie przewiduje opon kierunkowych do MK III....

Cytat:
Napisał fred33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Należy jednak zaznaczyć, że ten rodzaj nierównomiernego zużycia nie ma bezpośredniego wpływu na bezpieczeństwo jazdy
jak nie jak tak - zużyta opona (jakkolwiek zużyta) nie ma pełnej przyczepności co powoduje zagrożenie utraty przyczepności itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ale to moje zdanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.