Temat: [Galaxy 2000-2006] Osłona silnika (górna)
View Single Post
Stary 13-07-2010, 20:59   #1
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Osłona silnika (górna)

Witam.

Ostatnio wlazłem pod auto i przy tej okazji zobaczyłem, że mam dość mocno zaolejony spód silnika widoczny akurat w miejscu gdzie jest wcięcie w osłonie dolnej. Trochę to mnie zdziwiło, bo ubytku oleju praktycznie nie mam (na 6k km dolewałem 2 razy po 0,25l).

Wygląda to tak jakby wyciek był od przodu silnika (stojąc przed maską), chciałem to obejrzeć od góry i tu pojawił się problem... jest tam metalowa osłona, której nie mogłem ruszyć, jest przymocowana na 2 śruby (zaznaczone na zdjęciu), które się chyba zapiekły...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy mogę je potraktować mocniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy na nich trzyma się tylko ta osłona czy coś jeszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przypuszczam, że osłona jest po to, żeby żadne śmieci z przedniej atrapy nie leciały na silnik więc jak coś się "sypnie" przy odkręcaniu tych śrub to będę musiał pokombinować, żeby ją znowu założyć.

Proszę o podpowiedzi osób, które już ją zdejmowały.

Dziękuję i pozdrawiam.
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem