View Single Post
Stary 13-07-2010, 22:38   #11
Jacek145_JJ
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Peugeot 5008
Silnik: 1.6 VTi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: przegrzewanie się silnika. czy to wina termostatu czy elektryki ?

Heh, no to jest nas więcej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A już myślałem, że ja mam jakieś omamy albo za bardzo się Foczki czepiam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dam Wam znać, czy po wymianie czujnika coś się zmieniło. Powinienem w tym tygodniu lub w przyszłym zakończyć temat.

Upierdliwa ta usterka, u mnie znowu dzisiaj wyskoczyła przy włączaniu się do ruchu (wyjazd z marketu na dwupasmową ulicę, która biegnie ostro pod górkę) - dużo gazu, wysokie obroty i hop! wskazówka prawie na czerwone pole. Chwila jazdy ze stałymi obrotami i wskazówka hop! hop! paroma skokami wróciła do normy.

A tak się jeszcze zastanawiam - macie chłopaki klimę ręczną czy dwustrefowy klimatronik? Bo ja mam klimatronik, a mam kumpla z takim samym Focusem, też 1.8 TDCi, tylko rok starszy, ma ręczną klimatyzację (z pokrętłami) i nie ma takich problemów.

Acha, od jakiegoś miesiąca klima zaczęła dziwnie działać, co jakiś czas wydaje z siebie głośne "pssssssssssssss" i zastanawiam się też, czy to przypadkiem nie jest problem połączony - pada sprężarka klimy, silnik bardziej obciążony, do tego intercooler nie wyrabia wupałach i czujnik chłodzenia wariuje? Myślicie, że to możliwe?
Jacek145_JJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem