Odp: Bicie podczas hamowania - kompendium
No i założyłem drugi komplet tarcz tej firmy A.B.S - miodzio. Przy hamowaniu nie drży kierownica i o dziwo nawet przestala bić podczas normalnej jazdy (czasami pojawiało się bicie jakby koło było niewyważone).
Moje krzywe tarcze oddałem do reklamacji, ale przed tym podjechałem do firmy motoszlif gdzie spawają wałki rozrządu i robią różne szlify w autach. Gościu sprawdził na jakimś urządzeniu bicie i stwierdził ze jest spore. Pogadałem z nim i powiedział ze jezeli od początku tarcza była krzywa to szkoda kasy na szlif. Po prostu materiał był źle przygotowany w fabryce. Taka naprawa to góra 3 tyś km i znowu będzie bicie. 3 tyś jak bedę jeździł ostrożnie! Skuteczny szlif robi się jedynie gdy tarcze mają rant i są jeszcze dość grube. Wtedy warto dać te 35zł za sztuke.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
|