View Single Post
Stary 18-07-2010, 02:09   #21
davidcie
ford::average

Imię: Dawid
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.8 TD ENDURA-DE
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: 1,8TD Montaż alternatora - gdzie te kabelki?

Cytat:
Napisał sumo75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
powinien byc przykrecony do zacisku akumulatora... ten czerwony grubszy oczywiscie łączy aku i alternator śrubę (oczko)
Panowie, czerwona dioda właśnie straciła pracę w kokpicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak jak pisałem coś mi się wydawało, że ten gruby czerwony idzie jakoś naturalnie w stronę rozrusznika; nie pamiętałem też, żebym coś odkręcał od klemy "+". A wyśledziłem, że rozrusznik ma bezpośrednio zasilanie z aku, i tylko cienki kabelek doczepiony do tego grubego steruje jakimś przekaźnikiem w środku.

Tak więc podłączyłem jak radziłeś grubego czerwonego do "+" tyle, że w miejscu gdzie dochodzi zasilanie do rozrusznika, i alternator ożył!

Teraz więc pozostaje mi tylko dowiedzieć się, gdzie powinien być doczepiony przekaźnik od świec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Blaszka z dziurką ma taki mały ząbek na końcu, jakby zaczepiała się o jakąś szczelinę..?
davidcie jest offline   Odpowiedź z Cytatem