View Single Post
Stary 20-07-2010, 08:06   #1
noob
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 20 tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Gdzie jest pauza w Denso - współpraca z audiobookami ?

Witam,
od niedawna mam focusa mk2 ghia z nawigacją z cd denso, jednakże nie potrawie w tym ustrojstwie znaleźć przycisku pauzy. Szczególnie doprowadza mnie to do szału w sytuacji kiedy słucham audioooków w których np jeden utwór (mp3) potrafi trwać godzinę, i wystarczy że zatrzyam się na stacji paliwowej i wyłącze silnik, to po właczeniu utwór leci a piać od nowa, co oczywiście zmusza mnie do szukania ręcznie miejsca gdzie skończyłem słuchać. Ta sama sytuacja kiedy np rozmawiam przez CB, (o dziwo bardzo dobrze współpracuje/auzuje to z telefonem via BT podczas rozmowy) więc:

1) czy można właczyć w tym ustrojstwie aby pamiętało gdzie skończyło odtwarzać, szczególnie po wyłączeniu silnika
2) jak właczyć pauze (nie stop tylko pauze)

oraz przy okazji kilka mniej powiązanych ptań:

3) jak włączyć obsługę książki telefonicznej w zestawie głośnomówiącycm denso (komórka to black berry 9700)
4) jak ustawić w nawigacji aby można było zmieniać parametry trasy (np nowe punkty destynacji) bez zatrzymania auta
5) czy jest jakaś prosta metoda na wyjęcie archaicznego, fabrycznego, przewodowego zestawu do telefonu - tego pod podłokietnikiem (brakuje mi dziury na drugi kubek, a swój telefon i tak mam via BlueTooth)

pozdrawiam
noob jest offline   Odpowiedź z Cytatem