View Single Post
Stary 20-07-2010, 09:33   #5
JoeMix
ford::professional

Model: Fiesta Mk3 Futura
Silnik: 1118ccm 50KM
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Automatyczna skrzynia biegow

W CTXie z Fiesty nie ma komputera z tego co wiem, to mechaniczna przekładnia,,, w ogóle warsztaty się boją tej konstrukcji jak ognia i słusznie bo bardzo niepopularna jest,,,
Cytat:
Napisał fiolkowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po uruchomieniu silnika i wrzuceniu na bieg D lub R moje autko gasnie. Dzieje sie tak na zimnym silniku
Jakie obroty ma silnik po uruchomieniu,,,,
Cytat:
Napisał fiolkowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdy juz jest rozgrzany spadaja obroty i czuc lekkie szrpniecie tak jakby chcial juz ruszyc ale po chwili silnik przestaje szarpac a obroty podnosza sie do normalnego poziomu
A jakie obroty sa na rozgrzanym silniku i o ile spadają,,, a potem do ile us ię podnoszą, to że czuć szarpnięcie i auto chce ruszyć to normalne w końcu włączasz bieg,,, gdyby nie noga na hamulcu to by pojechało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Warsztat z linka na swojej stronie ma indeks skrzynek, oczywiście tego CTXa na liście nie ma,,, własnie,,, tak sobie przyjąłem że chodzi o CTX'a czyli o bezstopniowa przekładnie (jeden biegu do przodu jak to się mówi)

fiolkowa, otwórz maskę, namierz linkę od gazu, idzie na skrzynie na taki mechanizm i się rozchodzi na 2 sztuki, jedna idzie na dół w skrzynkę druga w górę w dolod do przepustnicy,,, czyli w sumie są 3 linki, czy któraś jest luźna lub "sflaczała"?