AD1. Szukaj silnika z Transita, najlepiej DOHC 16V z wiązką, albo czeka Cię niezła rzeźba, albo pakuj OHC Pinto 2.0. Pinto (z Gaźnikiem bedzie najłatwiej wrzucić do tej konfiguracji), ale swoją mocą nie powala 90KM, na pewno bedzie cichszy, ale moment niższy sporo. Można sie pokusić o DOHC N9C/N9E ze Sierry, ale tu bedzie troche zabawy z dolotem, choć wszystko do ogarnięcia. Osobiście szukałbym zestawu do kolonii :> wtedy byś miał wypierdalacza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale części do niego hm... problem.
AD2. Wałki w DOHC 2.0 i 2.3 mają ten sam wieloklin, co 2.5D/TD (ta sama skrzynia MT75), jedynie chyba różnica to zamach, rozrusznik, no i na pewno flansza jakać miedzy skrzynie a blok (DOHC jest mniejszym silniczkiem). Skrzynia do DOHC'a też występuje (motoglobal ma na allegro takową). W Przypadku OHC... hm... no niby można to pożenić, ale nie chce mi sie myśleć w jaki sposób (pewnikiem zamach i skrzynia i rozruch Transit).
AD3. DOHC i 2.5DI mają ten sam, różnice są w kolektorach. Nie wiem jak w OHC, w Kolonii pewnie bedzie różnica miedzyt kolektorami, a łącznikiem i pierwszym tłumikiem.
W przypadku 2.0/2.3 musisz jeszcze zmienic chłodnice, musisz zrobić instalacje el. pod elektrowentylatory chłodnicy zmienić bak na wejście z pompą paliwa elektryczną... itd.
W sumie mógłbym się podjąć tego, ale nie wiem czy z punktu widzenia ekonomicznego to by było sensowne. Za samą przekładke i rzeźbe musiałbym policzyc ok 1500zł netto.
Jak już polecałbym 2.0 OHC gaźnik, jakiś zdrowy ze Sierry/Scorpio i szukać osprzetu pod to do Tranzola. Fajny silniczek, aczkolwiek momentu mało...