Temat: [S-MAX 2006-2015] zaprzyjaźniony serwis/mechanik
View Single Post
Stary 21-07-2010, 11:23   #5
majkelos
Zablokowany

Model: ford s-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie przegląd 40 tkm serwis ul. dobra w-wa

dzielę się wrażeniami z ww. serwisu. zależało mi głównie na stempelku w książce i jak najniższych kosztach. miałem wszystkie swoje akcesoria (oleje, filtry), co przyjeto bez szemrania, ale...... po zdjęciu dwóch kół z jednej strony zalecono natychmiastową wymianę klocków tylnich za 480 zł więc podziekowałem. W związku z tym pozostałe dwa koła nie zostały w ogóle zdjete, komputer nie został podłączony " bo nie ma potrzeby". próbowano mi jeszcze wcisnąc osłonę miski olejowej która było nieco uszkodzona za jedyne 305 zł, ale tez podziekowałem. Zapłaciłem 280 zł za wymianę filtrów i oleju i upragniony stempelek w książce gwarancyjnej. Klocki w warsztacie nieautoryzowanym wymieniłem za 260 zł (klocki motorcraft - te droższe) z robocizną. I polecam wszystkim takie działanie - mozna naprawde zaoszczędzic setki zł nie tracąc gwarancji. Kiedys pisałem o specjalnym kluczu fordowskim do zmiany klocków który to klucz posiadaja tylko serwisy autoryzowane. Taką informacje sprzedano mi w sewrisie forda na płowieckiej w wawie. Okazało sie to totalna bzdurą - takie specjalne klucze kosztują w komplecie 120 zł i kupić je może każdy. bandziory jak zwykle. Komplet klocków z wymianą w fordzie 950 zł, w nieautoryzowanym warsztacie (klocki kupione w sklepie na młodzieńczej) w warszawie 560 zł z robocizną
majkelos jest offline   Odpowiedź z Cytatem