Cytat:
|
O widzisz, też mi się wydawało, że może po prostu za niskie obroty trzymam - z myślą, że auto będzie mniej paliło, a tu zonk. Spróbuje z tymi obrotami.
|
Mnie średnio pali 7-7,5l/100km. Zazwyczaj obroty do 3000-3500, czasem 4500 jak trzeba, ale nie jest to na pewno tylko miasto, sporo poza i prędkości do 140 nawet.
A ostatnio miałem możliwość i sprawdziłem przez kilkadziesiąt km ile spala Fiesta 1,4 przy prędkości 170-180km/h. Gdy wskazanie średniego spalania doszło do 10,5l/100km zwolniłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo benzyny w baku by nie starczyło do celu, zresetowałem je 40km przed autostradą. Natomiast jadąc 160-170km/h spalanie jest już zdecydowanie niższe i nie rośnie powyżej 8,2l/100km. Przy 180km/h jest prawie 5000obr. Maksymalnie udało mi się pojechać 190km/h, ale powyżej 175 już słabo ciągnie, do 170 nieźle.
Cytat:
|
Mam jeszcze jedno pytanie z innej beczki - czy rozbierał ktoś już tyle drzwi, aby zamontować tam głośniki ? Już nie wspomne, że pewnie trzeba całą tapicerke do gołego zdzierać, ale interesuje mnie także średnica - mniemam, że będzie to 13 cm i brak kabli znając życie ( autopsja z mondeo ). Próbował ktoś już tam grzebać?
|
Całej to nie trzeba, wystarczy tylko zewnętrzny plastik, a pod nim jest kolejny plastik do którego podłącza się głośnik. Na 90% kable są pociągnięte do środkowego słupka i brakuje tylko od słupka do głośnika - tak było w poprzednim modelu. Głośnik to ie wiem czy nie 5x7" jak w MK6. Takie są na zdjęciu w katalogu Fiesty.