Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć
witam
jak wejsc do menu serwisowego? widze, że łazicie po nim. mam jaguara x-type 2004 2.0d czyli praktycznie mondeo i w bagazniku denso na dvd do navi . mam cd z 2008 roku navigację i w sumie prowadziła dobrze ale ostatnio włączam navi i próbuje wybrac trase i jakby nic sie nie dzieje moze zle cos klikam (moze ktos ma instrukcje co i jak bo mam tylko instr po francuzku) albo po prostu tam w bagazniku sie mieso płyta ale nie może jej odczytać. przeglądałem ten wątek (historię) i widziałem że przewijał się temat wymiany lasera (i tu pytanie czy ktoś to zrobił i działało lepiej czy to tylko plotki jak o yeti)
pyta 2 mam w podłokietniku telefon na kabel i jak wsadze karte to wszystko dziala ok ale pasowałoby aby komorka łączyła się po bt da rade? czy muszę jakieś moduły wypruć
i chyba pytanie najgłupsze ale dla mnie jaważniejsze: nie można zamiast tego pieprzonego dvd podpiąć jakiegoś dysku albo pamięci aby nie mieliło tyle? pewno byłoby szybciej przy nawi a i stabilniej i żywotniej jeśli to dziala jak dvd to może jest sposób aby to emulować albo aby dysk np taki jak od kompa udawal ze jest dvd
|