Odp: Zakupowy dylemat - prośba o radę
Avensis 1.8, kombi, włączona klima i ktoś oprócz kierowcy w środku i silnik nie da rady, będzie zdecydowanie za słaby. O 1.8 w tej klasie auta sugeruje zapomnieć.
Z pozostałych najkorzystniej cenowo wypada mondeo. Do miasta lepiej weź benzynę, diesel w ciągłych korkach i na krótkich dystansach może mieć problemy z DPF, chyba że z raz na tydzień - dwa tygodnie zrobisz kilkadziesiąt kilometrów trasą to będzie ok.
Kupuj nowy i nie żaden podemonstracyjny, wiem że zaraz ktoś będzie ze mną polemizował, ale demówki są zakatowane. Co z tego, że ja, Ty i ktoś jeszcze testuje normalnie, jak przyjdzie następny, skatuje na zimnym, nie ostudzi turbo itp. itd. Chcesz za takie auto zapłacić prawie sto tysięcy? Raczej nie...
Mazda i Mitshubishi - dobre auta, tylko zdecydowanie droższe, niemniej polecam z tym że osobiście wydaje mi się, że przyjemniej we wnętrzu jest w Mondeo, więcej miękkich materiałów, przyjemniejszych.
Może poczekaj z dwa miesiące, pojawi się Mondeo po lifcie i wtedy podejrzewam kupisz 2.0 benzyna titanium za cenę poniżej dużej ósemki.
|