Temat: [C-MAX 2003-2007] Typowe Awarie
View Single Post
Stary 27-07-2010, 17:31   #121
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Typowe Awarie

Cytat:
Napisał gulik1978 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale to nie jest błąd czujnika deszczu, że wycieraczka w ustawieniu auto włącza się po przekręceniu kluczyka. W samej instrukcji jest napisane, żeby tego unikać bo można uszkodzić gumy wycieraczki bo się włączą na "sucho"
No ale w jakim cely wycieraczka wlacza sie w trybie auto przy kazdym wlaczeniu zaplonu (nawet jezeli jest sucho)? Tryb auto ma ja wlaczyc jezeli czujnik wykryje deszcz wiec chyba to jest bubel.
Tryb auto w swiatlach tez dziala czesto jak chce, ale przynajmniej mozna go wlaczyc i zapomniec (w UK). No w sumie nie do konca, bo w kazdym Fordzie jaki mialem potrafil sie nie wlaczyc do prawie kompletnego zmroku.

Jestem zdania, ze gadzety sa dobre tam gdzie sie placi za ich porzadne dzialanie i gdzie sie nie tnie kosztow, czyli Audi, BMW, Mercedes. Firmy nizszej polki zawsze gdzies oszczedza i jest niby to samo, ale zawsze dziala jakos kwadratowo.
No i w taki sposob jadac ostatnio podczas mzawki musialem recznie zalaczac wycieraczki, bo oprocz trybu AUTO nie ma manuala, a ten akurat wlaczal sie jak chcial. W poprzednim C-Max bylo to samo.

EDIT:
Bylbym zapomnial:
Nowe radia poza miastem gubia stacje. Nie wiem czy to wina ustawien, radia czy instalacji, ale w kilku Focusach i C-Maxach mialem ten sam problem. W Focusie MKI ani razu.

No i w sumie nie awaria a oszczednosci - Ford daje do aut wszelke zabawki (ktorych funkcjonowanie nie konca jest przemyslane), ale jak widze nadal oszczedza i nie zaklada czujnikow poziomu plynow. Ile kosztuje zalozenie czujnika niskiego poziomu oleju, plynu chlodzacego i plynu wspomagania (szczegolnie, ze jest schowany) a jakie sa koszty ich braku?

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 28-07-2010 o 09:54
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem