View Single Post
Stary 28-07-2010, 09:45   #129
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: [MK3] Uszkodzone "przepustniczki" w kolektorze ssącym silnika 2.0 Duratec.

Cytat:
Napisał Speedy_xx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytając ten arytkuł http://fordwiki.co.uk/index.php/Inle...fold_Diagnosis zauważyłem ,że autor sugeruje występowanie problemu klapek w kolektorze w samochodach wyprodukowanych do 2003r . Ktoś to może potwierdzić? Ktoś miał problemy z klapkami w roczniku 2004 i nowszym?
Kiedyś śledziłem ten temat na różnych forach i głównie dotyczył on mondeo przed pierwszym FL. Znalazłem chyba 2 lub 3 wypowiedzi osób, które miały problemy z klapkami w modelach po pierwszym FL, ale przebiegi w tych autach nie były na 100% udokumentowane lub wynikało to z czegoś innego. Więc można uznać, że problem głównie dotyczy modeli przed 1 FL.
Po za tym w opisy części w sklepach internetowych bym nie wierzył tak do końca, sporo w nich błędów.

PS.
klapki, nawet sprawne też będzie słychać, wcale nie oznacza to, że po odpięciu wężyka podciśnienia, gdy dźwięk klapek ucichnie oznacza, że są uszkodzone.
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem