Cytat:
|
Polecam K2, ale w sklepie 1 litr kosztuje 20 złotych.
|
Też tego używałem i wszystko było ok, dokładniej K2 DFA-39
Cytat:
|
Witam
a czy ktoś kiedyś próbował wlewać do baku denaturat ?? w proporcji oczywiście 2/3 baku i 200 ml denaturatu. Słyszałem że przy silnych mrozach bardzo pomaga rano odpalić samochód.
|
Kiedyś tak sie robiło ale...
Jakiś czas temu w trakcie tankowanie ulałem sobie w słoik ok 0,5 l ON, podzieliłem to w domu na 3 małe słoiczki po koncentracie pomidorowym o do każdego wlałem strzykawką troszkę wody. Następnie do 1 dodałem trochę denaturatu, do 2 trochę preparatu firmy Xeramic i do 3 trochę nazwanego jako smar do diesli preparatu firmy Kleen-flo.
Każdy słoiczek potrząsnąłem i postawiłem na chwilę. Interesowało mnie co się stanie z tą wodą. No i w słoiczkach 2 i 3 zadziało sie w zasadzie to samo powstał białawy bełt, który po ok minucie sie wyklarował a na dnie słoiczka osiadło coś jakby nalot z mąki, (woda została przemieniona w... wino
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Natomiast w 1 z dyktą, powstała jakaś breja z widocznymi kroplami wody połączonymi z denaturatem - tak sądzę po kolorze, niestety ten krupnik nie zmienił sie nawet jak dodałem potem Xeramica.
P.S. Zapomniałem że można było zrobić próbkę i dodać naftę...