Witam jak w temacie...
Więc dziś podjąłem się znalezienia przyczyny braku sygnału dźwiękowego.. Przyczyna znaleziona, przerwana taśma... W celu wykrycia awarii rozkręciłem cala kierownice... po czym skręciłem ponownie.. podczas tych zabiegów odłączone zostały przewody od kierunkowskazów oraz od wycieraczek, przewodów od stacyjki nie ruszałem bo nie było potrzeby - później wszystko zostało podłączone z powrotem.
Następnie ściągnąłem klemy po to aby dostać się do siłownika sprzęgła... Samochód był otwarty...
Po jakimś czasie założyłem klemy (samochód był otwarty) i usłyszałem dźwięk zamka w drzwiach jakby chciał się zamknąć. Oczywiście przekręciłem kluczyk i zapaliły się kontroli (zgasły) wszystkie wskazówki poszły na full i wróciły na swoje miejsce kręcę samochodem i nic... zero reakcji nie słychać rozrusznika... Kilka razy tak zrobiłem i nic... Ponowiłem odłączenie i połączenie klem i nic... Zauważyłem, że kontrolka alarmu mruga bardzo szybko na czerwono jak tylko chce zapalić auto, normalnie jak zamykam auto z pilota to mruga normalnie.. Nawet już zamykałem auto z pilota i otwierałem i dalej nic. Sprawdziłem bezpieczniki rozrusznika, alarmu centralnego, zamku są całe kręciłem i nic...
Co może być przyczyną?? Rozprogramował się alarm? Wcześniej nie było takich problemów po ściągnięciu klem.
Proszę o pomoc ponieważ ruszam na urlop... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.