cześć,
natchnąłem się kiedyś na wyczyszczenie soczewki w jednym z reflektorów - i w sumie wyszło extra, jest światłość = nalot usunięty, ale sukces mi psuje jedna sprawa.
Mianowicie jak już skręciłem cały ten moduł soczewki to jednak trochę mi lampa świeci wyżej, nie są w jednej linii.
Moje pytanie: jak to wyregulować ? Nie chodzi mi o samopoziomowanie, z tym mam spokój. Chodzi tylko o to żeby lampy świeciły obie na tym samym poziomie.
Czy mam kombinować soczewką żeby to ustawić czy można jakoś się posiłkować tymi białymi plastykowymi śrubeczkami na obudowie klosza ? To jest jakaś regulacja w ogóle ?
Macie jakieś sprawdzone patenty ?
Bo ja ogólnie rozbierałem tylko lampę i zespół soczewki i pewnie tam coś się lekko przestawiło, więc pewnie czeka mnie poprawka tego do bólu. Ale tak pytam bo może można łatwiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...poza tym lubie jak światła są ładnie ustawione a nie jedno na Maroko a drugie na Meksyk - a jest w ogóle jakaś instrukcja ustgawiania lamp w Mondeo emkaczy (typu stań 3 metry od ściany, wsadź do auta 150kg, i od ziemi do lini światła ma być 1,75 etc.) ?