hej
Wczoraj przywiozłem full elektryczne fotele poliftowe podgrzewane i wentylowane z wersji angielskiej ze stolicy. Po podpięciu ich elektryka w obu fotelach działa wspaniale we wszystkich płaszczyznach, ale na tym koniec, ponieważ wywaliło mi błąd poduchy powietrznej (mimo iż wydaje mi się że wszystko jest ok, bo napinacze pasów zaadoptowałem ze swoich starych foteli i wtyczki w kostce wsadziłem w to samo miejsce), pozatym nie mam żadnej sygnalizacji niezapiętych pasów (ani wizualnej, ani akustycznej).
Co do podpięcia włącznika poliftowego z regulacją mocy grzania i wentylacji to już wogóle się nie zabieram, bo potrzebuję kogoś kto to już robił.
poniżej przedstawiam moje wtyczki stare (już po wyjętych 2 kostkach od napinaczy) i nowe (już z założonymi kostkami od napinaczy)
Kostka przedliftowa z moich starych foteli - po wypięciu 2 wtyczek od napinaczy (kolor pomarańczowy i brązowy)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kostka poliftowa z moich nowych foteli - po wpięciu 2 wtyczek od napinaczy (kolor pomarańczowy i brązowy)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sa to kostki od fotela kierowcy, od strony pasażera w przedlifcie była jeszcze jedna wtyczka koloru bordowego???
Obie wtyczki w fotelach poliftowych tj pasażera i kierowcy są identyczne
teraz została jeszcze jedna taka czarna pierwsza od lewej trochę większa kostka w przedlifcie - w poliftowej wtyczce jej wogóle nie ma, domyslam się ze jest to czujnik obciązenia, (nawet przepiąłem ją do poliftowej wtyczki u kierowcy ale niestety kontrolka i piszczek niezapiętych pasów się nie pojawiły.
Teraz pytanie do osób zorientowanych w temacie, co jest nie tak, przede wszystkim denerwuje mnie ten błąd poduszek, bez kontrolki niezapiętych pasów mozna jeżdzić, jednak z tym też chciałbym się uporać.
proszę o wszelkie sugestie.