W MK2 też - mam dokładnie ten sam problem. Raz na jakiś czas klima nie chce chodzić, mimo, że po rozruchu silnika startuje praktycznie zawsze. Wiem już, że winny jest układ czujnika oszronienia. Pisałem tu na forum i podawałem linka do aukcji takiego układu za c.a. 30zł, który z powodzeniem zastąpi fabryczne rozwiązanie - poszukaj moich postów. W tej chwili założyłem przełącznik, który w przypadku, gdy klima nie wystartuje po rozłączeniu przez oszronieniowy, zwiera mi styki tego czujnika, co powoduje załączenie klimy. IMO nie powinien być cały czas zwarty ten czujnik, bo możesz zamrozić (oszronić) parownik - sprężarka w 2.3 ma stałą wydajność. Dlatego ja w przypadku gdy czunik fabryczny się zawiesza, włączam klimę dodatkowym włącznikiem, ale za jakiś czas ją rozłączam - choćby na krótko, po to, by nie dopuścić do zaszronienia parownika. Wkurza mnie takie rozwiązanie, ale nie mam czasu założyć tego układu zastępczego z allegro. Oryginał kosztuje ponoć 350zł i dostępny jest tylko w ASO. Wybieram rozwiązanie za 1/10 tej ceny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.