Temat: [Mondeo 1996-2000] Regulator wolnych obrotow .
View Single Post
Stary 06-08-2010, 08:22   #15
davidcie
ford::average

Imię: Dawid
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.8 TD ENDURA-DE
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Regulator wolnych obrotow .

A ja chciałbym wrócić do tematu bo się zaczyna offtop robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał nico1976 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie to troche dziwne bo jak odpalam rano to silniczek sobie spi i mi nie pomaga ani drgnie obroty 500 a powinny miec przynajmniej 850 .Jak załaczam klime na postoju tez mnie nie wspomaga (obroty spadaja ).Podciaga tylko linke jak ja dodaje gazu troszke to dziwne ????.Pewnie jak jade sobie setunia to linka pociagnieta na max i w baku wir sie robi
Ja sobie po zimie zregenerowałem silniczek, wymieniłem pękniętą jeszcze u poprzedniego właściciela sprężynkę przy pompie wtryskowej od dźwigienki przy lince od silniczka, i ku mojemu zaskoczeniu mam dokładniutko to samo co opisuje kolega wyżej. Do tej pory sądziłem, że silniczek powinien:
  • Podciągać linkę kiedy auto silnik jest zimny
  • Odpuszczać linkę przy dodawaniu gazu
U mnie jest odwrotnie - czai się pod maską póki nie dodam gazu - wtedy pociąga za linkę tak, że kiedy puszczę pedał obroty spadają skokowo - do ok. 1200, sekundę później 1000, sekundę dalej standard 900. Bawiąc się gazem pod maską widać wyraźnie, że to nie linka od gazu się przycina w pancerzu czy na teleskopie, ale silniczek wolnych obrotów szaleje.

Termostat chyba działa prawidłowo (temp. dochodzi do ok. 45%), więc co to może u licha być? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
davidcie jest offline   Odpowiedź z Cytatem