1. Jeżeli jest awaria świec to w Mondeo TDCi też "wywala" "sprężynkę". Ja wiem że one mają znaczenie głównie w zimie, ale jak już pisałem, na tym forum czytałem też że na ciepłym silniku przy nie sprawnych świecach też był podobny proble, niby nie powinien ale jednak.. Pamiętaj że foka ma całkiem inne diesele niż Mondeo MK3.
2. Gdy ja miałem awarię czujnika położenia wałka rozrządu to na kompie wyskakiwało 16 różnych błędów!!! żaden nie odnosił się bezpośrednio do tego czujnika (sic!), każdy mechanik miał inną teorię (6 mechaników), a to że przyczyną jest ten czujnik doszedłem sam (
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) po poszperaniu w niniejszym forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i to był strzał w dziesiątke.
Dodatkowa uwaga: do 2004 roku Mondeo Mk3 TDCi miały montowane czujniki położenia wałka rozrządu które są (na 90% wszystkie) wadliwe - kolor czarny. Ford dopiero w 2004 roku wprowadził ich bezwadliwą wersję która jest koloru jasno szarego. Więc jeśli Slavek ma ten czujnik koloru czarnego to i tak prędzej czy później będzie go musiał wymienić, a koszt jest stosunkowo niewielki (90-100 pln). Piszę to z taką pewnościa jeśli chodzi o te czujniki bo temat znam b. dobrze z autopsji.
3. Jeżeli chodzi o czujnik spalania stukowego to jego awarię zdarzają się b. rzadkoi nawet jeśli na kompie wyskoczy błąd tego czujnika to może to być problem z wtryskami (ja tak miałem), szyną czyli CR i innymi włacznie z czujnikiem poł. wałka rozrządu. Dlatego uważam że Slavek nie powinien w pośpieczhu "inwestować" w czujnik spalania stukowego do czasu gdy nie będzie miał 100% pewności że to on jest winny.
4. Czasami podobne objawy do twoich Slavek, powodują problemy z "zawieszonym zaworem EGR. To też warto sprawdzić.
5. Poza tym warto przeczytać takie zestawienie -->
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=34693