Cytat:
|
Co do samej konserwacji to w przeszłości wprowadzałem środek konserwujący od spodu drzwi i zwyczajnie na czas "rozpłynięcia się" substancji zaklejałem otwory i dopiero odklejałem po pewnym czasie gdy substancja zastygła - nie było problemu z zabrudzeniami wynikającymi z wypływającej cieczy;
|
Też miałem zamiar wprowadzić środek przez dolne otwory, ale niestety to nie jest dobre rozwiązanie:
- po pierwsze nie masz gwarancji, że dobrze rozprowadzisz środek na całej długości (ze względu na profil drzwi)
- po drugie jak zrobisz to od środka to taki środek rozprowadzasz w postaci takiego pasa na pewnej wysokości równomiernie, wtedy woda na pewno tego nie tknie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak możesz napisz jakiego "Baranka" używasz/łeś do dolnych krawędzi drzwi? Firma/TypCena?
Co do Bitex'u to dwa razy w różnych autach używałem, po sezonie zimowym matowiał, przestawał być elastyczny, w niektórych miejscach odpadał i kruszył się, zdecydowanie nie polecam.