Cytat:
|
Napisał wojtekjanus Zobacz post
Wprowadzone prefiksy nie do końca mają sens. Transity z lat 2000-2006 oraz po 2006 mają po dwa różne całkowicie napędy i silniki: poprzeczny(przedni napęd) i wzdłużny (tylny napęd) co powoduje, że są to zupełnie inne auta z innymi problemami. Wspólna jest... nazwa i pokrywa silnika...
Zgadza się, tak jest. Tylko nie wiem dlaczego prefiksy mają nie mieć sensu? Przecież dokładnie to uwzględniają...
|
Hm... No, nie zgadza się...
W prefiksach jest rocznik np 2000-2006 - a mi chodzi o to, że W TYCH latach są produkowane dwa różne auta: z silnikiem poprzecznym 2,0l i napędem na przód oraz z silnikiem 2,4l podłużnym z napędem na tył. Czyli powinno być: 2000-2006 2,0l, 2000-2006 2,4l, 2006-> 2,2l, 2006-> 2,4l...
To, że tego ludzie "nie transitowcy" nie kumają, jest najlepszym argumentem za tym, aby "opiekunem" działu była osoba z doświadczeniem z Transitami.
Niezależnie od wszystkiego, Transit - obiektywnie rzecz biorąc - ma swoją specyfikę. Tak pod względem samego samochodu i sposobu eksploatacji jak i osób które je eksploatują. Szkoda, że odmienność tego auta nie jest dostrzegana. Powinien to być moim zdaniem mocniej wyodrębniony dział, w którym NIEKTÓRE inne działy Forum są zdublowane tylko dla tego auta. Np. Kupię - Sprzedam, Warsztaty i sklepy, Kupujemy auto (bardzo ważne!) itp. Tak samo powinno być np z Mustangiem lub Explorerem - to są auta z innego świata...
Nie proponuję, abyś zmuszał moderatorów do kupna konkretnych aut, tylko pomyślałem sobie, że osoba tak zdecydowanie ingerująca FORMALNIE w wątki i tematy działu powinna mieć MERYTORYCZNĄ więdzę w tym temacie. Jeżeli bowiem wyrzuca temat do zsypu tylko dlatego bo dostrzegła w tytule wyraz PROBLEM - to jest to porażka.
I najgorsze co może być - wyczuwam, że są dwa wrogie obozy na Forum - jeden to Administratorzy i Moderatorzy , a drugi to forumowicze, którzy zgłaszają jakieś żale lub mają pomysły "nie po linii". Efekt jest taki, że cierpi na tym Forum i jego opinia...(i nie tylko ja tak twierdzę). Forum zamiast być grupą osób chcących sobie wzajemnie pomagać, staje się miejscem gdzie ktoś chce kogoś wychować i nauczyć porządku - tak jak on to rozumie.