Jeśli wcześniej problem występował podczas skręcania w prawo lub w lewo a po wymianie tylko w jedną stronę to sugeruje to problem z przeciwnym drążkiem. Tak odpowiada logika.
Mam podobny objaw. U mnie co prawda nie słychać żadnych metalicznych stuków ale słychać jakby to nazwać takie gruchotanie, coś w rodzaju jakby zawieszenie sobie a karoseria sobie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wygląda to tak że jak podjeżdżam pod krawężnik lub inną przeszkodę to po prostu czuje jakby koła podskakiwały, tak jakbym nie miał gum. Kurcze trudno to wytłumaczyć. W moim wypadku zawieszenie sprawdzałem na szarpakach i u kilku mechaników, wszyscy twierdzą że jest ok, wymieniłem stabilizatory ale problem nadal występuje. Nic nie ściąga, na równym auto jedzie idealnie, brak podejrzanych odgłosów. Dopiero słyszę to przy krawężnikach, nierównościach poprzecznych lun dużej ilości dziur które się powtarzają. Może ktoś ma pomysł ?.
Choć po przeczytaniu posta mam małą nadzieję że może faktycznie to same drążki kierownicze ?. Wydaje mi się że trop jest dobry bo w pierwszym poście było info że stuka podczas skrętu w lewo i w prawo po wymianie jednego drążka stuka już tylko w jednym kierunku tak ? a więc wymień drugi i powinno być ok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Oczywiście po wszystkim napisz co i jak, czy pomogło.