HLA nie działa
Witam.
Od jakiegoś czasu mam problem właśnie z HLA, tzn przestał działać ten system.
Byłem z tą usterką w serwisie (bo samochód był jeszcze na gwarancji) i troszke się rozczarowałem postawą Pana w salonie Forda który mnie obsługiwał. Na początku próbował mi wcisnąć kit, że tego układu HLA w moim samochodzie niema. Chwile mi zeszło (w kłótniach) zanim go przekonałem, że mam ten samochód prawie 2 lata (2008 rocznik) i jak do tej pory ten układ był i działał.
Po jakimś czasie jak juz kilku mechaników grzebało w aucie przyszedł pan z obsługi i stwierdził że jednak system jest i wszystko działa jak należy. Zdziwiłem sie bo od tygodnia nawet na najwiekszych podjazdach system nie działał. Wiec wsiadłem w auto i pojechałem do domu. Podrodze miałem fajną góreczkę żeby sprawdzić czy jest jak należy, a tu znowu rozczarowanie system nie działa. I tak do tej pory a mineło juz trochę czasu. Może ktoś wie gdzie może być przyczyna że to nie działa. Jest może jakiś mały żyroskop co wykrywa auto jak jest na pochyłości? może on sie zawiesił. Bo do tego salonu Forda juz nie pojade, zreszta niepolecam. Salon w Zgłobicach kolo tarnowa.
Ostatnio edytowane przez moresnow ; 10-08-2010 o 23:15
|